Mirë se erdhët te StudentiShqiptar.com -- një vend i sigurt për të shqyrtuar çështje shpirtërore, të cilat nuk hasen shpesh në hapësirën studentore! Na kontaktoni për ta vazhduar bisedën!
Rruga e ringjalljes!

Rruga e ringjalljes!

Rruga e ringjalljes. Historia ka ndodhur përpara 2000 vjetësh. Por akoma vazhdojmë të hedhim vështrimin prapa. Edhe të mendojmë jo vetëm për vërtetësinë e atyre ngjarjeve, por edhe për jetën...
#pjatatqebien

#pjatatqebien

Pjatat qe Bien Teksti i videos: Ti. Sytë e tu, shikoji. Shikoji ata. Pika-pika. Plot me ngjyra. Secili i veçante. Dhe Unë e krijova secilin. Unë krijova — gjithcka. Universin....
A keni dëgjuar për Katër Ligjet Shpirtërore ?

A keni dëgjuar për Katër Ligjet Shpirtërore ?

Po, Perëndia aq shumë e deshi botën, saqë e dha Birin e tij të vetëm, që të mos humbasë kushdo që beson në të, por të ketë jetën e përjetshme....
Pse dishepujt e Jezusit nuk pranuan të heshtnin?

Pse dishepujt e Jezusit nuk pranuan të heshtnin?

Të dëshmonin për Jezusin do të thoshte që dishepujt të rrezikonin të torturoheshin, madje edhe të vriteshin. Pse nuk heshtën ata? Secili prej 12 apostujve la familjen dhe punën, shpesh...
Pse vdiq Jezusi?

Pse vdiq Jezusi?

Jezusi tha: - "Askush s'ka dashuri më të madhe nga kjo; të japë jetën e vet për miqtë e tij." Po, pse? Sepse Ai pa zemrat tona, veprimet tona, dhe...
Propozimi!

Propozimi!

Dashuria. E vë në lëvizje gjithë globin! Poetët e shkrimtarët gjithashtu. Sa shumë i ka folur shpirtit të njeriut. ... Filmi i mëposhtëm na propozon pikërisht një nga skenarët e dashurisë që përsëriten me mijëra...
Sepse me deshe ti

Sepse me deshe ti

kjo është një dashuri që të zbulon dhe të mëson të vërtetën (jo dashuri e verbër që të çon në humnerë); është një dashuri që sheh më të mirën tek tjetri dhe jo që...
Seksi dhe kërkimi për intimitet

Seksi dhe kërkimi për intimitet

“Në fillim seksi ishte shumë i këndshëm. Pastaj sesi fillova të ndihesha në lidhje me veten, dhe pastaj sesi fillova të ndihesha në lidhje me partneren. U zumë dhe më në fund u ndamë. Tani...
Ëndrra Studentore në Universitet

Ëndrra Studentore në Universitet

Universiteti ka filluar. Çdo mëngjes, më zë syri të rinj që nxitojnë në të katër anët e qytetit. Ca të qetë e moskokëçarës e ca të tjerë me frikë e të ndrojtur. Ca sikur sapo...
Romanca me ujqërit

Romanca me ujqërit

Është një shprehje që thotë, "Plani më i mirë është të përfitosh nga budallallëku i të tjerëve." Për këtë flet ky artikull. Dua të ndaj me ju disa gjëra që kam mësuar - nga pësimet...
Forca për të Mposhtur një Varësi

Forca për të Mposhtur një Varësi

Jeta e një personi të varur nga droga është një montazh pamjesh të ngrira. Si për shembull ajo natë kur shkova me makinë tek shtëpia e prindërve dhe në pasqyrë vura re një rreze shqetësuese...
Cili është qëllimi im në jetë?

Cili është qëllimi im në jetë?

Ne jemi si çekiçi. Nuk e kuptojmë se çfarë do t'i japë fund boshllëkut tonë, mungesës së përmbushjes në jetët tona. Edhe në mes të një kampi përqendrimi nazist, Kori Ten Bum zbuloi se Perëndia...
Nga erdhi jeta?

Nga erdhi jeta?

Në 1967 astronomët u habitën kur zbuluan sinjale radioje nga hapësira. "Mendimet tona të para," thanë ata, ishin "Kjo do të ishte një tjetër rracë inteligjente" që përpiqej të komunikonte me ne. Ata i emërtuan...
E vërteta historike prapa KODIT te DA VINÇIT

E vërteta historike prapa KODIT te DA VINÇIT

Në Kodi i Da Vinçit, Den Braun ka arritur majën më të lartë të romanit policor/konspirativ. Përzierja brilante e faktit me trillimin siguron besueshmëri, dhe ne biem në kurth të detyruar të ndjekim sugjerimet, kudo...
Pastaj?

Pastaj?

Sot ti je në universitet. Diku midis moshës 18-24. Po pastaj? Ti diplomohesh, gjen një punë, martohesh, bëhesh me fëmijë, ndërron ndoshta disa punë të tjera. Ble një shtëpi. Në rregull, po pastaj? ...